2014. november 16., vasárnap

Sherry Gammon - Hihetetlen

Sherry Gammon - Hihetetlen
Oldalszám: 436
Kiadás éve: 2014
Kiadó: Maxim
Fordította: Kocsis Anikó

Már három éve, hogy a Dreser fivérek megpróbálták uralmuk alá hajtani Port Fare-t. Az ügy még mindig érzékenyen érinti a város lakóit. A híresztelések szerint a kegyetlen testvérpár apja, Harry Dreser is meghalt egy rosszul elsült kábítószerüzlet során. De persze a pletykák nem mindig igazak. A Dreser fivérek féltestvére, Delilah Lopez Dreser a városba érkezik, hogy bevégezze, amit a bátyjai elkezdtek. A lány gondosan eltervezi a bosszú lépéseit, és megpróbál közel férkőzni ahhoz a két nyomozóhoz, Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz, akik állítólag a fivéreivel végeztek. A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha Lilah behálózza Cole Coltert, a két rendőr barátját, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban.
De ahogy telik az idő, Lilah nemcsak arra döbben rá, hogy apja hazudott neki, de kötődni kezd ehhez a társasághoz, és végzetesen beleszeret Cole-ba. Ám a helyzet kezd egyre tarthatatlanabbá válni. Lilah választás elé kerül. Ha véghez viszi a családi bosszút, olyan emberek életére kell törnie, akik - talán életében először - szeretettel veszik körül. Ha viszont szembeszáll apjával, nem csak saját életét sodorja veszélybe, hanem mindazokét is, akiket éppen meg akar menteni.

Hihetetlenül vártam már a Szerethetetlen folytatását! Igaz, hogy két másik nézőponton keresztül olvashatjuk a cselekményt, az első részben kibontakozott dolgok nem érnek véget, csak új főszereplőkkel folytatódnak.
Egyenesen fantasztikus ötlet azt a régi bűnügyet előhozni, ami még az első részben fenyegette Port Fare-t. Megismerkedünk Delilah-val, és rögtön sejtjük, hogy a lány valami különleges megbízás miatt utazott a csipet-csapatunk otthonába. Lilah szándéka nyilvánvaló: az apja parancsára bosszút állni azokon, akik megölték a testvéreit. Tehát Lilah Dreser, nem túl fényes múlttal, sérült lelkivilággal, csupa titokzatossággal érkezik, és első célja közelebb férkőzni az előző részben megismert két rendőrhöz: Seth Prescotthoz és Booker Gattóhoz. Azonban ahelyett, hogy gyorsan és könnyen le tudná zavarni az ügyet, a két nyomozó utáni kutatásnak köszönhetően Cole Colterbe botlik. Fejezetről fejezetre fokozatosan erősödő románc alakul ki a két újdonsült főkarakter között. Az akadályok persze itt sem húzódnak vissza, de az az érdekes, hogy szembe kell nézniük az abszolút nem hétköznapi problémák mellett a meglepően hétköznapiakkal is. Nagyokat vigyorogtam rajtuk, néha esetlenek, néha cukkerek, néha szenvedélytől égőek vagy csak szimplán égőek voltak. xD
A problémák Lilah részéről a következők: nem lehet őszinte Cole-lal. Alapból utálnia kéne a férfit, erre belecsöppen az életébe. Segít a családnak mindenféle apróságot elintézni, összebarátkozik Maggie-vel, és akarva-akaratlanul is kezdi őket megszeretni, legfőképpen Maggie-t és Cole-t. Ezáltal egyre nehezebb eleget tenni a kegyetlen apja kéréseinek...
Cole részéről a probléma csupán csak a bizonytalanság. Azt hiszi, Lilah jóval fiatalabb nála, és szerinte a lány unalmasnak tartja őt, vagyis Cole önbizalomhiányban szenved. A rohanó munkája abnormális robotéletet diktál neki, amelyben nem lehet ellazulni, nem lehet kiereszteni a gőzt.

Az izgalmak soha nem alszanak, a romantikus szál is letehetetlenséget kölcsönöz a könyvnek. A kezembe vettem, és egyszer csak már a 100. oldalon voltam, és nem érdekelt semmi, csak a történet és a szereplők. Nem titok, hogy elsősorban a karakterek ösztökéltek arra, hogy engem ilyen szoros kapcsolat kössön a Port Fare trilógiához.
Habár Lilah és Cole a fő mozgatórugói a cselekménynek, Booker, Maggie és Seth is ugyanúgy jelen vannak, így örvendezhettem egy sort. A régi kedvenc párosunk, Seth és Maggie imádnivalóak. Ami fontos, hogy Maggie és Lilah egy csapásra legjobb barátnők lesznek, és hiába szakad el bizonyos pontoknál a cérna, Maggie továbbra is megérti, támogatja Lilah-t.
Úgy tűnik, Lilah képes megfelelően boldogulni az élettel. Nagyon energikus, talpraesett nő, aki kibillenti végre Cole-t a mókuskerékből. Sajnos a lány nem tudja figyelmen kívül hagyni a sötét múltját és a származását. Egyikre sem büszke, mélységesen megveti és gyűlöli a bátyját, Alant, aki hiába halt meg, még mindig kísérti őt. Néhány hátborzongató visszaemlékezésnek lehetünk tanúi Lilah szemszögéből, amelyek újabb feszültséggel kerítik körbe a regényt.
Cole-t annyira, de annyira szeretem, minden rezdülésével mély érzelmeket nyújt az olvasónak, így a kapcsolatuk Lilah-val is felejthetetlen pillanatokat adományoz. Megérintik az ember lelkét és a tapasztalatból mondom, hogy a legdepressziósabb időszakomban is képesek fényt csempészni a komorságba. <3
Végezetül pedig Booker, az én drágaságom! <3 Nem tudok mit írni, ő a szívem csücske a fékevesztett lobbanékonyságával, a családtagjai iránti szeretetével. Alig várom, hogy az ő nézőpontját is megismerhessem majd a következő résznél. Igen, igen, itt Booker megmutatta a kifejezetten ellenszenves oldalát, amikor fény derült Lilah titkára. Nem bízott a lányban, hiszen ő is múltbéli traumák árnyékában vergődött.
Boldog vagyok, hogy Pesten amint megláttam a könyvet, felkaptam és már szaladtam is vele a pénztárhoz. Letehetetlen, felejthetetlen volt, akárcsak az első része!

Történet: Kívül-belül gyönyörűséges!

Fogalmazás: Az írónő stílusa lendületes, magával ragadó, humoros.

Borító: Pályázik 2014 legcsodálatosabb borítójának címére! ;)

Kedvenc karakter: Booker, Cole, Lilah, Maggie, Seth

Ami megragadott: A történet arrafelé kacsintgat, hogy olvasás közben egy családias környezet kellős közepén találjuk magunkat, és ez számomra szenzációs élmény, hatalmas köszönet érte!

1 megjegyzés: